Ilmakiväärin sarjakilpailu 2014

Ilmakiväärin sarjakilpailut

RS murskaavana 3x20ls ja 60ls makuun sarjakilpailuissa

Raseborgs Skyttar vei lähes kaiken ilmakiväärin 3x20ls ja makuun sarjakilpailuissa.

3x20ls sarjakilpailussa RS:n nuoret ampujat veivät voiton selvällä erolla seuraaviin. Kankaanpään Ampujat veivät hopean ennen pronssille sijoittunutta Pieksämäen Seudun Ampujia.

Makuun 60ls sarjakilpailussa jatkui sama meno ja RS vei voiton selvällä erolla ennen viimeisellä kierroksella hopealle ohi Kankaanpään Ampujien noussutta Keski-Suomen Ampujien joukkuetta.

Eikä kahta ilman kolmatta: henkilökohtainen makuumestaruus meni RS:n Joni Stenströmille. Jos Joni viime kaudella jäi hopealle niukasti niin nyt se kirkastui lähes yhtä niukasti kullaksi ennen KSA:n Marko Satokangasta - yksi sarjapiste erotti kärkiampujat eikä osumapisteissäkään eroa ollut sen enempää. Pronssikamppailu kaukana kärjen takan oli tiukka: siinä KaA:n Jone Lång kampesi kahden edellisen vuoden mestarin mitaleilta ulos viimeisellä kierroksella. Sarjapisteitä molemmilla oli 33, mutta Jonella yksi osumapiste enemmän.

Y60-sarjan mestaruus matkasi myös Tammisaareen Kauko Kaartiselle ja Y18-sarjan voitti Jimi Lång KaA:sta.


"Poika" palasi kotiin

Ilmakiväärin joukkuesarjakilpailun perinteinen osuus on saatu valmiiksi. Ralf Westerlundin lahjoittamaan mestaruussarjan kiertopalkintoon saa nyt ensi kerran nimensä Raseborgs Skyttar. Hopeaa vei Punkalaitumen Kunto ja pronssimitalit matkaavat Ahvenanmaalle ÅSSF:lle. Viime vuotinen mestari Keski-Suomen Ampujat joutui karsintaan mestaruussarjapaikasta Kuusankosken Ampujia vastaan ja niinhän siinä kävi, että KSA ottaa vauhtia ensi vuonna divarista. Sama koskee myös KSA-II:sta, joka jäi mestiksen viimeiseksi ja putosi suoraan divariin

I-divisioonan voitti Nokian Seudun Ampujat vahvalla esityksellä ja nousee siis suoraan mestaruussarjaan. Hopeasta käytiin vääntöä loppuun asti Kuusankosken Ampujien ja Lehtimäen Ampujien välillä; KuusA:n kiri oli vahvempi ja vauhti riitti vielä sarjanousuunkin kuten tuossa aiemmin todettiin. I-divisioonasta sarjaa alemmaksi putoavat PuKu-II ja TSA-II

II-divisioonassa oli vahvin KAMS ja hopeat sai KuusA-II. Nämä joukkueet nousevat ensi kaudeksi I-divisioonaan - KuusA:lle siis jo toinen sarjanousu. SaSA otti II-divisioonan pronssit.

Y50-sarjassa KSA oli tyly isäntä (jälleen kerran). Nyt tosin kierrosvoittoihin pääsi käsiksi jo muutkin - lähinnä hopeajoukkue KAMS. Pronssia Säkylään SäSA:lle.

Y60-sarjassa vahvin oli PAS.  Hopeaa SMY:lle ja pronssia TSA:lle; osumapisteet ratkaisivat kirkkaammat mitalit SMY:lle.

Tulokset
 
60/40ls "perinteinen"
 

 

Alisivut (1): tiedostot
Comments