Etusivu

Johtokunta

 

Mikko Virkajärvi    pj         0438200155    mikko.virkajarvi@visionsystems.fi

Jari Lehtinen        siht.     0400 647109    jjlehti30@hotmail.com

Raino Arpiainen               040 7042085

Vesa Arpiainen                040 5157384

Jukka Salila                    040 5888618                   

Veijo Sivula                     045 6770599      (kiväärijaoston edustaja seuran johtokunnassa)

Pentti Vaalama                0400 132788


HUOM! Hirvi/luodikkoradat eivät ole kiväärijaoston vastuulla, vaan ne ovat RHY:n ratoja. Niitä koskevan ohjeistuksen (hirvirataohje) löydät täältä: http://www.jyvaskylanrhy.fi/index.php?pinc=4

Huomioi myös ratakohtaiset sallitut ampuma-ajat: http://www.ksary.net/home/ohjeita
 
 
Yleistä tietoa toiminnasta

 

Tällä hetkellä jaostossa on n. 50 jäsentä.

 

Jaoston toiminta keskittyy ilma- ja pienoiskivääriammuntaan. Myös 300m:n kiväärilajien harrastajia seurassa on pieni, mutta aktiivinen ja menestyvä, ryhmä. Harjoittelemaan he joutuvat lähinnä Tikkakosken ja Keuruun  300m:n radoilla, koska omalla seuralla ei ole tarjota soveltuvaa rataa. Suurikaliiperisille kivääreillä toki on mahdollista ampua RHY:n hirviradoilla lyhyemmältä matkalta.

 

Kivääriammunnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jaoston johtokunnan jäseniin, jotka mielellään kertovat jaoston toiminnasta.

 

Kesäkaudella harjoitellaan ja kilpaillaan ulkoradalla Leppäveden Rajamäessä, missä on käytössä 40-paikkainen 50 m:n rata. Radalla suurin sallittu aseen kaliiperi on .22LR. Seuraan kuulumattomat ampujat voivat käydä radoilla ampumassa maksamalla vierasmaksun.

 

Talvikauden pienoiskivääriharjoituksiin varaamme tarpeen mukaan vuoroja Kuokkalan Graniitin 5-paikkaisella ruutiaseradalle. Ilma-aseammuntaan käytämme Tikkakoskella Kirkkokatu 11:ssä sijaitsevaa ilma-aserataa. Ilma-aseradalla on valvotut harjoitukset talvikaudella maanantaisin ja torstaisin klo 18-20. Muulloinkin radalle pääsevät aktiiviampujat, joilla on avain radan ulko-oveen.

 

Harjoittelun ja  kilpailun  lisäksi myös kilpailujen järjestäminen on merkittävä osa jaoston toimintaa. Johtokunta toivookin, että kaikki osallistuisivat aktiivisesti harjoittelun ja kilpailemisen lisäksi myös kilpailujen järjestämiseen, toimitsijatehtäviin ja radan kunnostustöihin.
 
Tietoa kiväärilajeista ja käytettävistä aseista saa jaoston jäseniltä ja Ampumaurheiliiton sivuilta
 
 

Katsaus menneeseen vuoteen

 

Vuonna 2016 jaosto ei järjestänyt suuria kisatapahtumia, mutta 50m:n kiväärin aluemestaruudet kuitenkin ratkottiin KSA:n järjestämänä. Lisäksi järjestettiin reserviläisten pienoiskiväärikisoja ja siinä ohessa ratkottiin myös reserviläisten piirinmestaruudet pienoiskiväärillä.

Minna Leinoselta odotettiin Rion paralympialaisissa menestystä; olihan valmistautuminen ehkä huolellisempaa kuin kertaakaan aiemmin ja kunto kohdillaan. Vaan terävin taito jäi tällä kertaa piiloon eikä kovatasoisessa kisassa sinänsä hyvä tulos riittänyt finaalipaikoille.

Vähän vaatimattomampaa kansainvälistä kisamenestystä jaostolle kuitenkin tuli Jukka Salilan, Jari Lehtisen ja Juhani Aholan menestyksen myötä Veteraanien Pohjoismaisista mestaruuskisoista.

SM-tasolla Jari Lehtinen onnistui lopultakin henkilökohtaisen mestaruustilinsä avaamisessa: kolme mestaruutta – yksi jokaiselta matkalta. Jari Lehtisen lisäksi henkilökohtaisen SM:n onnistui voittamaan myös Minna Leinonen. Kiväärijaoston muut SM-mitalistit ja –joukkueet selviävät tämän kirjasen koko seuraa koskevasta luettelosta. SM-menestyksen lisäksi ampujamme saavuttivat myös menestystä Suomen Veteraaniampujien mestaruuskilpailuissa, Reserviläisten urheiluliiton mestaruuskilpailuissa, aluemestaruuskilpailuissa.

Jari Lehtinen sivusi ilma-asecupin päätöskilpailussa Mikkelissä omissa nimissään olevaan M50-sarjan SE-tulosta 388.

Vuoden 2016 kivääriampujaksi jaosto valitsi Jari Lehtisen.


 

Kivääriampujien menestys kauden 2016 kilpailuissa
 
Kansainvälinen kilpailumenestys:

Henkilökohtaiset mitalit:

PM-kultaa:

Jari Lehtinen V55 50m kivääri 3x20ls
Jukka Salila V65 50m kivääri 60ls makuu

PM-hopeaa: 
Juhani Ahola V75 50m kivääri 60ls makuu

PM-pronssia:
Jari Lehtinen V55 300m kivääri 3x20ls
Jari Lehtinen V55 10m kivääri

Joukkuemitalit:
300m kivääri 3x20ls V50 Jari Lehtinen

SM-mitalit

Henkilökohtaiset

SM-kultaa:
Minna Leinonen Y R5 10m kivääri SH2 makuu
Jari Lehtinen M50 10m kivääri 40ls
Jari Lehtinen M50 50m kivääri 3x20ls
Jari Lehtinen M50 300m kivääri 3x20ls

SM-hopeaa:
Lehtinen Jari M50  50m kivääri 60ls makuu
Ahola Juhani Y75  50m kivääri 60ls makuu

SM-pronssia:
Satokangas Marko 300m kivääri 40ls makuu


Joukkuemitalit

SM-hopeaa:
10m kivääri                        Y50    Lehtinen Jari, Satokangas Marko, Sivula Veijo
50m kivääri 60ls makuu     Y50   Jari Lehtinen, Marko Satokangas, Jukka Salila
300m kivääri 40ls makuu   Y50   Satokangas Marko, Lehtinen Jari, Salila Jukka

SM-pronssia:
300m kivääri 3x20ls           Y50     Lehtinen Jari, Satokangas Marko, Salila Jukka

SE-tulokset:

Jari Lehtinen   10m kivääri  M50  388 (Ilma-asecupin päätöskilpailu Mikkeli)

Lisäksi ampujamme saavuttivat useita mestaruuksia ja mitalisijoja SVA:n mestaruuskilpailuissa, am-kilpailuissa sekä reserviläisten mestaruuskilpailuissa.

 

 

Kilpailutoiminta 2017


Tärkeimmät kiväärijaoston järjestämät kilpailut vuonna 2017 ovat:
50m kiväärin aluemestaruuskilpailut 2.-3.9.
Jyväskylän kisat 50m kivääri 16.7
Reserviläisten pm-kilpailut 50m kivääri 2.9.

Seuran mestaruuskilpailut:
Järjestetään 50m kiväärillä (makuulta ja 3x20ls) sekä ilmakiväärillä.

KSA-cup
Jäsenten välinen KSA-cup jatkuu entiseen tapaan tasoituskilpailuna eli kaikki ampuvat samassa sarjassa. Varhaisnuoret ampuvat tuelta. Kolme parasta tulosta lasketaan kokonaistulokseen. Sarjojen parhaat on palkittu yleensä harjoituspatruunoilla.


Yksityiskohtainen kilpailuohjelma vuodelle 2017.

 

 

Turvallisuus ja järjestys radoilla

 

Kilpailukalenteriin merkittyjen Cup-kilpailujen läpimenosta vastaa johtokunnan nimeämä  Cup-mestari. Jos hän ei ole paikalla, ottaa valvontavastuun paikalla oleva tuomarikortin omaava jaoston jäsen.

 

Muihin kilpailuihin muodostetaan kilpailujen tason vaatima kilpailuorganisaatio.

 

Harjoitusiltoina ja muina aikoina ei radalla ole valvojaa, vaan jokainen vastaa omista toimistaan. Tällöinkin on paikalla olevalla jaoston jäsenellä oikeus tarvittaessa tarkistaa ulkopuolisen ampujan henkilöllisyys ja aseen hallussapitolupa ja että hän maksanut vierasmaksun.

 

Radoilla on aina ehdottomasti noudatettava seuran järjestyssääntöjä ja ratojen turvamääräyksiä sekä valvojan antamia ohjeita. Aseen hallussapidossa on noudatettava aselain säädöksiä. Kaikilla on oikeus ja velvollisuus puuttua varomattomaan aseen käsittelyyn ja muihin turvallisuuden vaarantaviin asioihin.

 

Kaikkihan tiedämme, että siisteys ja hyvä järjestys luo turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tästä syystä on jokaisen meistä radalla käydessämme huolehdittava, että jätämme paikat ammunnan jälkeen siisteiksi. Lisäksi ympäristönsuojelunäkökohdat edellyttävät meiltä entistä tarkempaa jätteiden käsittelyä.

Huolehtikaamme siis, että:

-  Keräämme hylsyt, tyhjät kotelot sekä muut jätteet niille varattuihin astioihin.

-  Noudamme ammutut taulut näyttösuojasta aina ammunnan päätyttyä joko ampumakatoksen keräyslaatikoihin tai näyttösuojan tien alussa olevaan keräysastiaan. Näyttösuojan betonibunkkeriin ammuttuja tauluja ei saa heittää.

-  Huolehdimme, että sähkökaappi tulee lukittua jälkeemme (viimeinen ampuja)

 

Jos ratalaitteiden toiminnassa on häiriöitä, niistä on ilmoitettava vastaaville henkilöille. Vialliset taulujen vaihtojohdot on syytä merkitä vetämällä solmuun ja ripustamalla ne niille merkittyyn naulaan sähkökaappiin.

 

Jos havaitset radoilla asiatonta toimintaa esim. ampumista aseilla, joita siellä ei ole lupa käyttää, ratalaitteiden vahingoittamista tai ampumista toiminta-aikojen ulkopuolella, pyri estämään toiminta, selvittämään tekijän henkilöllisyys  (auton rek.numero) sekä ilmoita välittömästi poliisille, seurajohdolle tai jaoston johtokunnan pj:lle

 

Toivotamme kivääriampujille antoisia hetkiä hyvän harrastuksen parissa.

 

Johtokunta