Ajankohtaista

KSA hallitsi ilma-aseiden AM-kisoja Tikkakoskella

KSA:n kivääriampujat osallistuivat aktiivisesti Tikkakosken Ampujien järjestämiin ilma-aseiden Keski-Suomen aluemestaruuskiosihin Tikkakoskella 6.7.11.2021.

Korona vuosi ei ollut vienyt terää joukkueen suorituksista, sillä uusia alue-ennätyksiä tehtailtiin yhteensä kahdeksan KSA:n kivääriampujien toimesta. Jari Lehtinen teki uudet alue.ennätykset sarjoissa M60 ja M. Kultahipuissa ennätyksiä takoivat Luka Bogdanoff (8IT), Peetu Turpeinen (12HT), Noel Nissinen (12VT ja Kasper Kemppainen (14HT ja 14VT). Lisäksi M-sarjan joukkue Arpiainen, Kronqvist, Lehtinen teki uuden M-sarjan joukkue-ennätyksen.

Tuloksista ao. kuva parempia versioita odotellessa.


Kiväärijaoston syyskokous Ampujien majalla to 14.10. klo 19.00

Toivottavasti mahdollisimman moni joutaa paikalle.

Kokousta varten tehdään vielä tarkempi esityslista, kun keretään, mutta ainakin seuraavat asiat ovat ohjelmassa:
  • Juodaan Salilan Jukan tarjoamat kakkukahvit (Jukka itse selvittänee syyn tähän)
  • Henkilövalinnat: johtokunnan kokoonpano ja jaoston puheenjohtaja
  • Käsitellään johtokunnan luonnostelema talousarvio vuodelle 2022
  • Keskustellaan kauden 2022 ohjelmasta
  • Mietitään junioritoiminnan strategiaa ja resursseja (ohjaajat/kalusto)
  • Kivääriradan uusinta
Jos jollakulla tulee mieleen asioita, joista olisi hyvä keskustella, niin pankaahaan aloitetta tulemaan.


Huteja, hopeisia mitaleita ja SE-tulos Jukalle ja Jarille Hälvälästä

Ruutiasekausi päättyi KSA:n kivääriampujien osalta Hollolan Hälvälässä ikämiesten ja - naisten 300m:n kiväärilajien SM-kisoissa 11.-12.9.2021. Jari Lehtisellä ja Jukka Salilalla oli sekä menestystä, että harmillisia töppäyksiä.

Avauslajissa vapaakiväärin 40ls makuukisassa Jari Lehtinen ampui kisan lopulla yhden laukauksen väärään tauluun ja menetti näin vähäisetkin mahdollisuudet mitaleille. Onneksi huti tuli vasta kolmanteen sarjaan, joten 3x20ls asentokisan pohjaksi jäi suht hyvä 195 makuulta. Kun Jari vielä lisäsi tuohon makuutulokseen  välttävän polven (183) ja kisojen parhaan pystyn (181), niin hopeamitali oli ansaittu tuloksella 559. Jukka Salila ei ensimmäisen päivän kisoissa parhaaseensa yltänyt.

Toisena päivänä ammuttiin sitten vakiokiväärillä. Siinä Jari Lehtinen aloitti makuulta hyvin ja kuittasi lopulta hopeaa tuloksella 390. Jukka Salilalla meni makuun osalta eilistä paremmin, mutta toiseksi viimeisen laukauksen ampuminen väärään tauluun vei pronssimitalin. Onnea tässäkin sen verran, että 2x30ls asentokisaan laskettava osuus oli pummiton, ja kun Jukalta polvi kulki hyvin, niin KSA:n kolmas hopeamitali näistä kisoista oli taskussa. Jukalla ei voittokaan ollut kaukana, sillä tulos oli sama kuin kisan voittaneella Jorma Röppäsellä, mutta Jormalla oli kolme napaosumaa enemmän. Molempien tulokset kuitenkin olivat uusia SE-tuloksia.

Jari Lehtisellä oli hyvät mahdollisuudet ottaa kolmas mitalinsa vakiokiväärin 3x20ls kisassa, sillä makuulta oli hyvät pohjat 197 ja kun polvikin hiukan yli ysin vauhdin antoi (182), niin olisihan siinä mitalin sauma ollut Jarin pystytaidoilla. Vaan sitten astui legendaarinen Mr. Murphy jälleen esiin. Viimeiseen pystysarjaan Jari lipsautti utuisessa säässä peräti kaksi kertaa väärään tauluun  ja keskeytti kisan. Viimeiseen sarjaan ei olisi tarvittu kuin 80p hopeamitalin saavuttamiseen ja 71p pronssiin - ei olisi ollut kummoinenkaan temppu.

Jokaiselle KSA:n edustajalle mitali 50m kiväärin ikämiesten ja -naisten SM-kisassa

Nyt olisi kannattanut lähteä Saloon ampumaan piekkarin SM-arvoista, sillä kaikille KSA:n joukkueen jäsenille irtosi mitali. 

Lauantaina ammuttiin makuukisat. Ensimmäisessä erässä Jukka Salila ja Jari Lehtinen jäivät ilman mitaleita  - vielä. Joskin Jarilla oli pronssi harmillisen lähellä: sama tulos ja vielä viimeinen sarjakin kuin pronssin voittaneella eikä hopeakaan ollut kuin pari kymmenystä karkuteillä. Toisessa erässä Juhani Ahola avasi sitten mitalitilin komeasti voittamalla Y80-sarjan Suomen mestaruuden.
Suomen mestari 50m kivääri 60ls makuu Juhani Ahola (keskellä)

Sunnuntain asentokisoissa Jukka Salila ampui ensimmäisessä erässä polvelta hienosti ja lähti kisan toiselle puolikkaalle (30ls) selvässä johdossa. Makuulta oli kuitenkin alkuun pieniä ongelmia, joten mitalitaisto meni tiukaksi. Jukka kuitenkin hoiteli hopean kotiin tiukassa kisassa Y70-sarjan 2x30ls mittelössä. Kyseessähän oli Jukan ensimmäisen henkilökohtainen SM-mitali.
Jukka
50m kivääri 2x30ls SM-hopeamitalisti Jukka Salila (vasemmalla)

Jari Lehtinen ampui toisessa erässä 3x20ls kisassa M60-sarjassa hopean arvoisesti. Ja kyllä parempi sijoitus taas oli lähellä, sillä tulos oli sama voittajan kanssa, mutta napakympit ratkaisivat mestaruuden Myllykosken Ampujien Mikko Mattilalle.
50m kivääri 3x20ls SM-hopeamitalisti Jari Lehtinen (vasemmalla)KSA:n kivääriampujien menestykselle jatkoa kotikisoissa ja Ähtärissä

KSA:n kivääriampujat olivat nuorimmaisesta vanhimpaan tylyjä isäntiä Jyväskylän kisoissa 18.7.vierailleille ampujille.

Luka Bogdanoff voitti 10T-sarjan ja 12T-sarjassa Peetu Turpeinen ja Noel Nissinen ottivat kaksoisvoiton. Marko Tanskanen voitti M-sarjan makuukilpailun  ja Jukka Salila Y70-sarjassa ja Juhani Ahola Y80-sarjassa.  

Tulokset täällä

Asentokisoissa tuli myös menestystä Jari Lehtisen voittaessa M60-sarjan 3x20 ja Jukka Salilan ollessa niukasti KontU:n Kalle Leskistä parempi. Molemmilla olit tulos 567, mutta Jukka vei napakympit 16-10. Todettakoon, että Kallen ja Jukan tulos ylittää voimassa olevan SE:n kuudella pisteellä.

Pari viikkoa myöhemmin iskuryhmä vieraili Ähtärin piekkarikisassa ja siellä sama vauhti jatkui. 

Luka Bogdanoff voitti T10-sarjan ja Peetu Turpeinen T12-sarjan. Jari Lehtinen voitti M60-sarjan makuu ja asentokisat. Jukka Salila voitto Y70-sarjan ja lähellä oli voitto asentokisassakin, mutta nyt tuli kakkossija pisteen erolla voittajaan. Juhani Ahola hoiti tapansa mukaan Y80-sarjan makuukisan kotiin.

Peetu ja Luka voittoisina


Tulokset täällä

Jari Lehtiselle kaksoisvoitto Salon kisoista

Jari Lehtinen otti kaksoisvoiton M60-sarjassa Salon kansallisissa kisoissa 9.-11.7. Perjantaina 3x20ls asentokisassa tuloksella 551 heltisi voitto 17 pisteen erolla kotiseuran Markku Hakliniin. Lauantain makuukisan voittomarginaali oli pienempi, sillä MyA:n Mikko Mattila taipui vain 0,5 pisteen erolla (611,1 - 610,6).

Seuran muusta menestyksestä huolehti Juhani Ahola kakkossijallaan Y80-sarjassa,

Tulokset täällä

Jari Lehtinen ja Jukka Salila urakoivat helteessä mitaleita SVA:n 300m mestaruuskilpailuissa

KSA:n taistelupari, Jukka Salila ja Jari Lehtinen, toivat kotiin melkoisen nipun mitaleita helteisestä Hälvälästä  heinäkuun alkajaisiksi. Jari Lehtinen ja Jukka Salila osallistuivat kaikkiin neljään kiväärilajiin 300m:n SVA:n mestaruuskisoissa.

Jari Lehtinen otti kaikki tarjolla olevat neljä mestaruutta M60-sarjassa ja siinä ohessa sivusi myös vakiokiväärin makuukisassa SVA:n ennätystä. Jukka Salila ylsi hopealle vakiokiväärin 2x30ls-kisassa Y70-sarjassa. Jukalla olisi ollut saumoja enempäänkin, mutta vapaakiväärin makuuosan toisessa sarjassa väärään tauluun ammuttu laukaus vei kaksi mitalia, joista toinen olisi ollut ilmeisesti kultainen. Vakiokiväärin osalta Jukan tuloksia verotti pahemman kerran loppuunkulunut piippu, joka ei enää kymppejä antanut.

Tulokset täällä

Matin kisoista menestystä KSA:n kivääriampujille

KSA:n kivääriampujat osallistuivat Matin kisoihin Mikkelissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna menestyksekkäästi.

Jari Lehtinen urakoi kolme starttia, M60-sarjan makuun ja kolmiasentoisen sekä päälle vielä M-sarjan makuun, voittaen kaikki, joista viimemainitun kohtalisella tuloksella 615,1.

Juhani Ahola voitti totuttuun tapaan Y80-sarjan makuukisan,

Ihan  vanhuksiin menestys ei perustunut sillä Peetu Turpeinen kävi pokkaamassa palkintopystin T12-sarjassa,

Tulokset täällä


10m kiväärin KSA:n mestaruuskilpailuissa uusia mestareita. 

Keski-Suomen Ampujien seuran mestaruudet ratkottiin 27.-28.3. Tikkahallin ilma-aseradalla. Seuramme mestareiksi kirjautui pari uutta nimeä (joista kyllä varmasti kuullaan myöhemminkin). Kilpailun nuorin mestari oli 8IT-sarjan Luka Bogdanoff (onko olympiavoittajan nimi enne?). Peetu Turpeinen vei mestaruuden sarjoissa 12HT ja makuu Y16.

Muut mestaruudet (pysty 40ls, makuu 60ls ja 3x20ls) lähtivät Jari Lehtisen matkaan vielä tämän kerran. 3x20ls voittotulos, 585 (193+199+193) sivuaa M60-sarjan SE-tulosta.

Tuloksiin voi tutustua täältä .

10m kiväärin makuun ja asentojen Keski-Suomen aluemestaruuskilpailut Tikkakoskella 20.-21.2.2021 

Koronasta huolimatta ammuttiin Tikkakoskella hyviä tuloksia  10m kiväärin makuun ja asentojen aluemestaruuksista - nyt toisen kerran. Kilpailut sujuivat (valitettavasti) täysin Keski-Suomen Ampujien komennossa.  Hyviä tuloksia ja muutama alue-ennätyskin nähtiin. 
Ilhaduttavin asia oli, että kisaan saatiin yksi nuoremman polven edustajakin, kun Noel Nissinen ampui M16 sarjan makuulta uudeksi alue-ennätykseksi 372,3 40ls:n makuukisassa. Hieno suoritus, kun ottaa huomioon Noelin iän (12v) ja että hän ampui makuulta hihnatuelta vasta toisen kerran eläessään.
Toinen nuorehko onnistuja oli Vesa Arpiainen M-sarjan 3x20ls:n kisassa viedessään mestaruuden tuloksella 575. 
Tarkemmat tulokset Kilpailutuloksia -sivulta.

Tikkahallin sarjakisat ilma-aseilla alkavat

Tikkahalllin sarjakilpailut ilma-aseilla alkavat pian... ensimmäiset suoritukset pääsee ampumaan 20.-21.10. Tarkempi kutsu kisainfo alasivulla.

Jari Lehtinen SVA:n mestariksi ilmakiväärillä ennätystuloksella.

Koronan takia keväällä pitämättä jääneet Suomen Veteraaniampujien mestaruuskilpailut ilma-aseilla pidettiin Loviisassa 27.9.2020. Jari Lehtinen ampui M60-sarjan mestaruuteen tuloksella 392,0, joka on samalla uusi SVA:n M60-sarjan ennätys.

Tarkemmat tulokset: tästä

ResUL Mestaruuskisat 2020

Keski-Suomen lukumääräisesti pieni kiväärijoukkue menestyi hyvin ResUL:n 50m:n kiväärin mestaruuskilpailuissa Tyrrissä 22.8.2020.

Joukkueen ikäpresidentti Juhani Ahola voitti Tyrrin haastavissa tuulissa 60ls makuukisassa mestaruuden uudella ResUL:n ennätystuloksella 591,8. Hieman nuorempi Pentti Ihalainen otti pronssia H80-sarjassa 2x30ls asentokilpailussa tuloksella 496.

Vähän nuoremmatkin menestyivät. Jari Lehtinen sijoittui pronssille 60ls makuukisassa H60-sarjassa tuloksella 607,2. Kun muukin joukkue säesti hyvin (Aimo Piispanen 606,5 ja Jukka Salila 597,5), niin mestaruus H50-sarjan joukkuekisasta matkasi Keski-Suomeen ja vieläpä uudella ennätystuloksella 1811,2.Keski-Suomen piirin pienoiskiväärin sarjakilpailun tilanne 25.8.2020


Viimeiseen kilpailuun jää piirinmestaruuskamppailun lisäksi parin lajin osalta jännitystä.

60ls makuun joukkuekilpailun osalta jännitetään lähinnä Vaajakosken Reserviläisten Veijo Sivulan paikalle saapumista. Joukkuetuloksesta puuttuu tällä hetkellä yksi tulos ja eroa Jyväskylän Seudun Reserviläisiin on 489. Helppo homma sinällään, ellei Jyväskylän Seudun Res. onnistu saamaan merkittäviä viimehetken parannuksia tai vahvistuksia.

20ls makuukilpailun voitosta ja Veikko Lindin Leijona -kiertopalkinnosta kamppailevat Juha Halttunen ja Eero Sievänen tasapistein 540. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet parantaa tulostaan.


KSA:n kivääriampujien SM-mitalitili avattu


Jari Lehtinen avasi KSA:n kivääriampujien SM-mitalitilin tämän koronavuoden osalta ottamalla 300m:n vakiokiväärin pronssia sarjassa M60 ikämiesten 300m:n SM-kisoissa Hollolassa.

Suurempaankin saaliseen olisi ollut mahdollisuus. Lauantain vapaakiväärikisojen tuloksena oli kaksi harmillista 4. sijaa. Asennoissa menestys suli heikkoon polviasentoon ja makuun ampuminen hiipui hyvän alun jälkeen. Toinen edustajamme Jukka Salila kärsi taululaitteen ongelmista lauantain kisoissa ja menetti siten mahdollisuutensa hyvien sijoitusten tavoitteluun.

Sunnuntain vakiokiväärikisatkin olivat Jarin osalta lähinnä vastoinkäymisestä toiseen törmäämistä. Ennen kilpailun alkua murtui alumiininen liipaisin. Onneksi eräällä ampujatoverilla oli vastaavalla laukaisukoneistolla varustettu pienoiskivääri matkassa ja siitä sai liipaisimen lainaksi. Makuukilpailun pilasi taululaite (sama paikka kuin Jukalla edellisenä päivänä). Hyvien osumien sekaan paukkui seiskoja ja kaseja satunnaisesti. Kisan jälkeen kun osumat tarkistettiin taustapahvista, niin yhtään ysiä huonompaa osumaa siellä ei ollut. Peli oli joka tapauksessa makuukisan osalta ohi ja perustellusti voi väittää, että siinä meni mitali, ellei jopa mestaruuskin, sillä taustapahvin kasa oli hyvä ja ne laukaukset, joita laite ei ilmoittanut seiskoiksi olivat paria poikkeusta lukuunottamatta kymppejä.

Jari sai kuitenkin vaihtaa toiselle ampumapaikalle jatkaessaan asentokisaa pystystä ja polvelta. Kisahan oli yhdistetty kisa, joten makuulta oli pohjana vain 188 - todellinen tulos lienee 197 tai 198. Jari kuitenkin sai kirittyä sijoituksensa pronssimitalille pystystä ja polvelta.Uusia alue-ennätyksiä ilmakiväärin aluemestaruuskilpailuissa


Tikkakoskella ammuttiin ensimmäistä kertaa 10m ilmakiväärin makuu- ja asento aluemestaruudesta. Samalla syntyi liuta uusia alue-ennätyksiä mm. Jari Lehtisen uudet alue-ennätykset 3x20 M60, 3x20 M50 sekä 60ls makuu M50 sarjoissa.

Tulokset


Ilmakiväärin seuranmestaruus 2020

Eletään sitä aikaa vuodesta, että pitäisi pikku hiljaa selvittää ensimmäiset seuranmestarit aloittaen lyhyeltä matkalta. Mennään viime vuotisella formaatilla eli ammutaan neljä tulosta joulu- ja maaliskuun välisenä aikana. Näistä lasketaan kolme parasta lopputulokseen. 

Sarjako oli viime vuonna Y ja Y65, mutta voidaan mennä SAL:n sääntojen mukaisella jaollakin, jos vaan suorituksia tulee siihen tahtiin, että on tarvetta. Tulokset ammutaan kokonaispistein.. eli jos ammutte elektronisiin laitteisiin, niin ilmoittakaa ne 10ls sarjat ja napojen määrä. Y-sarjassa ammutaan 60ls ja muissa 40ls.


KSA-cup on ratkennut 

KSA-cupin ratkaisut leivottiin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa Laukaassa 7.-8.9.2019.

Makuucupin ensimmäisen vaiheen voittohan meni Marko Tanskaselle "maalikameran" perusteella. Sekä Marko Tanskanen että Jari Lehtinen ampuivat molemmat kolmen parhaan tuloksen summaksi 1772, mutta voitto meni Markolle paremman 60ls tuloksen perusteella pistein 593-591.

Kuuden ampujan finaalikilpailuun pääsivät vertailutulosten perusteella: Vesa Arpiainen, Jari Lehtinen, Marko Tanskanen, Jukka Salila, Juhani Ahola ja Veijo Sivula. Marko ja Jari eivät nytkään saaneet eroa toisistaan sillä molemmat ampuivat hienosti 593 - tosin, koska finaali on vertailu kesän parhaaseen, niin Jari nousi paremmaksi. Finaalin ykkönen oli kuitenkin Vesa Arpiainen, joka tuloksellaan 591 ylitti kesän parhaansa viidellä pisteellä. Finaalin neljä oli Jukka Salila ja viides Juhani Ahola. Veijo Sivula valitettavasti joutui jäämään finaalikisasta pois.

Asentocupin viimeiset tuloksethan ammuttiin vasta aluemestaruuskilpaiuissa ja sen yhteydessä pidetyssä reserviläispiirin mestaruuskisassa. Aika monille tuli siis vielä kaksikin tulosnoteerausta, koska myös sunnuntain 3x40ls kilpailusta laskettiin 20 ensimmäistä laukausta joka asennosta mukaan.

Moni käyttikin viikonloppuna tilaisuuden hyväkseen ja paranteli tuloksiaan. Jari Lehtinen nousi hienosti kakkoseksi hyvällä täysottelutuloksellaan, kun varsinkin ne  asentojen 20 ensimmäistä laukausta onnistuivat. Ykkössija kuitenkin jäi haaveeksi Vesa Arpiaisen myös onnistuessa ja näin pitäessä "piikkipaikan".

KSA-cupin tulokset löytyvät kilpailutuloksia osiosta.

Hyviä tuloksia 50m kiväärin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa 

Keski-Suomen 50m kiväärin aluemestaruuskilpailuissa Laukaassa 7.-8.9 tehtiin monta hyvää tulosta erinomaisessa syyssäässä.

Pienoiskiväärin M-sarjan makuukilpailu oli tasoltaan paras vuosiin. M-sarjassa voitto meni melko totuttuun tapaan Jari Lehtiselle hyvällä tuloksella 593, Vähempi ei juuri olisikaan riittänyt, sillä Vesa Arpiainen jäi omalla ennätystuloksellaan vain 2 pistettä. Saana Peltonen KeuSA:sta teki naisten samassa yhtä hyvää jälkeä tuloksella 592.

3x40 laukauksen M-sarjan kisassa Jari Lehtinen oli selvä ykkönen tuloksella 1139. N-sarjassa tosin mentiin Saana Peltosen toimesta paljon komeammin tuloksella 1167, joka luonnollisesti on myös uusi alue-ennätys.

Alue-ennätyksiä tehtiin myös Y80-sarjassa Juhani Aholan ja  TiA:n Ossi Hellmanin toimesta. Juhanin uudet ennätysluvut ovat 60ls makuukisassa 577 ja Ossi teki ennätyksen 2x30ls kilpailuissa lukemin 530. 

Hyvän tuloksen, 585, teki myös Veijo Sivula voittaessaan M60-sarjan makuukilpailun.

Jari Lehtinen ja Juhani Ahola ResUL:n mestaruuksiin

KSA:n kivääriampujat menestyivät hyvin ResUL:n mestaruuskilpailuissa Hälvälässä 24.-25.8.2019.

Juhani Ahola vei mestaruuden pienoiskiväärin makuukilpailussa H80-sarjassa tuloksella 569, joka on myös uusi ResUL:n ennätys.

Jari Lehtinen otti mestaruuden sarjassa H50 melko ylivoimaisesti tuloksella 590. Lisäksi Lehtinen otii kolme hopeamitalia: pienoiskivääriin 3x20ls (561), 300m kivääri 30ls makuu (291) ja 300m kivääri 3x20ls 563.

Kolmas KSA:n mitalisti oli Vesa Arpiainen, joka vei pronssin itselataavan kiväärin kenttäammunnassa H-sarjassa. tuloksella 178.

Jukka Saloselle kolme Suomen mestaruutta Oulusta M60-sarjassa

Lauantain 40ls vapaakiväärikisassa Jukalla oli pieniä vaikeuksia kisan alussa ja mitalit menivät muille - kelihän oli varsin haastva tuulen ja voimakkaan väreilyn vuoksi. Sen jälkeen ei enää ote livennyt ja Jukka vei iltapäivällä ammutun 3x20ls kisan mestaruuden. Sunnuntaina jatkui sama tahti ja vakiokiväärillä  tulivat mestaruuden sekä makuulta että asennoista; jälkimmäisessä kisassa Jukan tulos (561) oli samalla M60-sarjan uusi SE.

Muutenkin joukkue menestyi: Jari Lehtinen otti kaksi hopeaa vapaakiväärillä. Ja KSA:n kiväärijoukkue voitti molempien vapaakiväärikisojen joukkuemestaruudet joukkueella (Jukka Salonen, Jari Lehtinen, Jukka Salila)

Tulokset löytyvät täältä. 

KSA menestyi kotikisoissaan

Keski-Suomen Ampujat oli kotoisissa Jyväskylän kisoissaan 21.7. tyly isäntä ja vei lähes kaikki ykkössijat. Erityisen ilahduttaavaa oli "nuorten" miesten, Vesa Arpiainen ja Harri Eränen, nousu kaksoisvoittoon pienoiskiväärin makuukisassa tuloksilla 583 ja 582. Tosin parhaan makuutuloksen (584) ampui Jukka Salila M60-sarjassa, joka sekin riitti selvään voittoon.

3x40ls kisan voiton vei Jari Lehtinen ruotsalaisen vieraamme Roger Anderssonin sijoittuessa toiseksi. Jukka Salila voitti M60-sarjan 3x20ls ollen näin päivän ainoa kaksoisvoittaja.

Tuloksia voi tutkia tarkemmin tästä.

KSA putsasi palkintopöytää 6A Openissa Kouvolassa. Juhani Aholalle jälleen SE-tulos

Juhani Ahola, Jukka Salila ja Jari Lehtinen menestyivät Kuusankosken Ampujien 60v-juhlakisassa hienosti.

Lauantaina ammuttiin makuukilpailuja ja Juhani Ahola voitti Y80-sarjan, ottaen samalla uudelleen nimiinsä sarjan desimaaliSE:n tuloksella 598,3. Hetken Ihalaisen Pentillä lainassa ollut SE kaatui nyt komeasti yli kuudella pisteellä.

Jari Lehtinen voitti M50-sarjan makuukisan keliin nähden hyvällä tuloksella 613,6.

Jari ja Jukka osallistuivat myös mielenkiintoiseen superfinaaliin, jossa oli melkoisesti rahaakin jaossa. Kisaan päässeistä 28 ampujasta Jukka sijoittui 25. Jari roikkui mukana yksittäislaukauksiin asti sijoittuen lopulta seitsemänneksi. Rikastunut tosin ei Jarikaan suuresti, sillä saldoksi jäi 20€ yhdestä parhaasta osumasta joka sekin meni jakoon kahden muun ampujan kanssa.

Sunnuntain kolmiasentoisen kisassa Jukka voitti ylivoimaisesti M60-sarjan tuloksella 544. Taisi olla Jukan paras asentotulos vuosiin. Jari Lehtinen voitti M50-sarjan melkoisesta "kompuroinnista" huolimatta tuloksella 542.

KSA-cup 2019

KSA-cupia on ammuttu jo kuukausi ja muutama ihan kelvollinen tuloskin saatu aikaan. 
Tulokset löytyvät: 
https://sites.google.com/a/ksary.net/kivaari/kilpailutuloksia/ksa-cup?pli=1

Osallistumisinto kisaan on vaan ollut todella laimeaa, sillä varsinaisia cup-iltoina ammuttuja suorituksia ei ole kuin parilla ampujalla. Herää kysymys missä vika: kisassa vai ampujissa?

Matin kisoista voittoja Juhani Aholalle ja Jari Lehtiselle

KSA:n kivääriampujien ruutiasekausi sai viime vuotiseen tapaan vahvan startin Mikkelissä Matin kisoissa 25.-26.5.2019.

Juhani Ahola ampui voittoon M80-sarjan makuukilpailussa tuloksella 570. Tulos on myös kyseisen sarjan SE.

Jari Lehtinen otti selvän voiton M50-sarjan makuukilpailussa hyvällä tuloksella 591.  Toisen voittonsa Jari otti seuraavan päivänä kolmiasentoisessa kilpailussa  tuloksella 558 (182-198-178). Jari osallistui myös M-sarjan makuukisaan sijoittuen kolmanneksi tuloksella 584.


Kilpailuohjelma 2019 julkaistu ja KSA-cup alkaa ti 7.5.

Kilpailuohjelma 2019 on nyt kokolailla kunnossa, joskin siihen vielä varmaan pieniä tarkennuksia tulee.

KSA-cupia ruvetaan ampumaan 7.5. alkaen entisillä säännöillä. Tasoituksiin ja vertailutuloksiin (löytyvät tuolta kilpailuinfo-alasivulta) on tullut pieniä muutoksia. Tarkistakaa ne omalta osaltanne ja jos ilmenee korjattavaa, niin ottakaa yhteyttä. Yritän viikonlopun aikana veidä ainakin muutamaan alkupään laitteeseen kelvollista taulua ja keskemmälle rataa treenitaulua.

Jari Lehtinen valittu Keski-Suomen reservipiirien vuoden 2018 ampujaksi

Jari Lehtinen palkittiin vuoden 2018 ampujana Keski-Suomen reservipiirien kevätkokouksen yhteydessä Tikkakoskella.

Ansioiksi lienee katsottu ResUL:n ilma-ase H50-sarjan mestaruus hyvällä tuloksella 383. Lisäksi vähän himmeämpiä mitaleita tuli samassa sarjassa Rovaniemeltä pienoiskiväärillä ja Hälvälästä 300m:n kiväärillä.

Piiritason kisoja Jari Lehtinen hallitsi pienoiskiväärillä melko ylivoimaisesti voittaen pienoiskiväärin sarjakilpailun makuulta ja asennoista selvästi sekä myös molempien lajien piirinmestaruudet.

Vesa Arpiaiselle voittoja Keski-Suomen alueen ilmakiväärikilpailuissa

Vesa Arpiainen vei päättyneellä talvikaudella kaikki merkittävät M-sarjan tittelin Keski-Suomen alueella nimiinsä ilmakiväärillä.

Tammikuussa kisatuissa reserviläisten pm-kilpailuissa heltisi voitto hyvällä tuloksella 572 ja sama jatkui pari viikko myöhemmin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa pari pistettä paremmalla tuloksella. Lisäksi Vesa voitti sekä Hiskinmäen sarjakilpailun että Tikkahallin sarjakilpailun. 

Ilma-asekausi alkanut

Ilma-asekausi on alkanut, joten pientä infoa siitä mitä KSA-kiväärijaoston ohjelmaan kuuluu.

Olemme ilmoittautuneet kahdella joukkueella ilmakiväärin valtakunnalliseen joukkuesarjakilpailuun (M-sarja ja seniorisarja). Joukkueet aloittavat viime vuotisilla kokoonpanoilla: Peltonen Saana (vierasvahvistus KeuSA:sta), Arpiainen Vesa ja Lehtinen Jari; seniorijoukkuekin Lehtinen Jari, Veijo Sivula ja Satokangas Marko. Toivottavaa olisi, että joukkuepaikoista syntyisi kilpailua eli osallistukaa kisoihin ja näyttäkää tuloskuntonne muutkin. Kisan ensimmäiset joukkuetulokset ammutaan marraskuussa ja viimeiset maaliskuussa; siispä tuloksia saa ruveta jo tekemään.

Tikkahallin ja Äänekosken ilma-asesarjakilpailut ovat alkaneet jo lokakuun puolella, mutta vielä ehtii hyvin mukaan, sillä osakilpailujahan on kuusi ja kolme parasta tulosta lasketaan. Lehtisen Jari ehti tehdä jo noteeraukset Tikkahallin sarjakisassa: M50-sarjaan 378 ja M-sarjaan 386. Näiden sarjakilpailujen kutsut löydät Kilpailuinfo-sivulta.

Seuran mestaruuksista ilmakiväärillä kilpaillaan viimevuotiseen tapaan pitkällä kaavalla. Eli ammutaan ampuja voi ampua neljä kilpailusuoritusta joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana yksi suoritus/kk. Näistä lopputuloksiin lasketaan kolme parasta sarjat ovat SAL:n sarjajaolla ja saa osallistua useampaankin sarjaan sikäli kuin ikä sallii. Kilpailutulokset voi ilmoittaa Jari Lehtiselle ja luonnollisesti tähä kelpaavat myös kaikki muiden kisojen yhteydessä ammutut tulokset. Tarkempaa tietoa tästäkin Kilpailuinfo-sivulta.

ą
Lehtinen Jari,
8.8.2021 klo 8.47
Ċ
Lehtinen Jari,
4.10.2020 klo 6.39
Comments