Ajankohtaista

Jari Lehtinen ja Jukka Salila urakoivat helteessä mitaleita SVA:n 300m mestaruuskilpailuissa

KSA:n taistelupari, Jukka Salila ja Jari Lehtinen, toivat kotiin melkoisen nipun mitaleita helteisestä Hälvälästä  heinäkuun alkajaisiksi. Jari Lehtinen ja Jukka Salila osallistuivat kaikkiin neljään kiväärilajiin 300m:n SVA:n mestaruuskisoissa.

Jari Lehtinen otti kaikki tarjolla olevat neljä mestaruutta M60-sarjassa ja siinä ohessa sivusi myös vakiokiväärin makuukisassa SVA:n ennätystä. Jukka Salila ylsi hopealle vakiokiväärin 2x30ls-kisassa Y70-sarjassa. Jukalla olisi ollut saumoja enempäänkin, mutta vapaakiväärin makuuosan toisessa sarjassa väärään tauluun ammuttu laukaus vei kaksi mitalia, joista toinen olisi ollut ilmeisesti kultainen. Vakiokiväärin osalta Jukan tuloksia verotti pahemman kerran loppuunkulunut piippu, joka ei enää kymppejä antanut.

Tulokset täällä

Matin kisoista menestystä KSA:n kivääriampujille

KSA:n kivääriampujat osallistuivat Matin kisoihin Mikkelissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna menestyksekkäästi.

Jari Lehtinen urakoi kolme starttia, M60-sarjan makuun ja kolmiasentoisen sekä päälle vielä M-sarjan makuun, voittaen kaikki, joista viimemainitun kohtalisella tuloksella 615,1.

Juhani Ahola voitti totuttuun tapaan Y80-sarjan makuukisan,

Ihan  vanhuksiin menestys ei perustunut sillä Peetu Turpeinen kävi pokkaamassa palkintopystin T12-sarjassa,

Tulokset täällä


10m kiväärin KSA:n mestaruuskilpailuissa uusia mestareita. 

Keski-Suomen Ampujien seuran mestaruudet ratkottiin 27.-28.3. Tikkahallin ilma-aseradalla. Seuramme mestareiksi kirjautui pari uutta nimeä (joista kyllä varmasti kuullaan myöhemminkin). Kilpailun nuorin mestari oli 8IT-sarjan Luka Bogdanoff (onko olympiavoittajan nimi enne?). Peetu Turpeinen vei mestaruuden sarjoissa 12HT ja makuu Y16.

Muut mestaruudet (pysty 40ls, makuu 60ls ja 3x20ls) lähtivät Jari Lehtisen matkaan vielä tämän kerran. 3x20ls voittotulos, 585 (193+199+193) sivuaa M60-sarjan SE-tulosta.

Tuloksiin voi tutustua täältä .

10m kiväärin makuun ja asentojen Keski-Suomen aluemestaruuskilpailut Tikkakoskella 20.-21.2.2021 

Koronasta huolimatta ammuttiin Tikkakoskella hyviä tuloksia  10m kiväärin makuun ja asentojen aluemestaruuksista - nyt toisen kerran. Kilpailut sujuivat (valitettavasti) täysin Keski-Suomen Ampujien komennossa.  Hyviä tuloksia ja muutama alue-ennätyskin nähtiin. 
Ilhaduttavin asia oli, että kisaan saatiin yksi nuoremman polven edustajakin, kun Noel Nissinen ampui M16 sarjan makuulta uudeksi alue-ennätykseksi 372,3 40ls:n makuukisassa. Hieno suoritus, kun ottaa huomioon Noelin iän (12v) ja että hän ampui makuulta hihnatuelta vasta toisen kerran eläessään.
Toinen nuorehko onnistuja oli Vesa Arpiainen M-sarjan 3x20ls:n kisassa viedessään mestaruuden tuloksella 575. 
Tarkemmat tulokset Kilpailutuloksia -sivulta.

Tikkahallin sarjakisat ilma-aseilla alkavat

Tikkahalllin sarjakilpailut ilma-aseilla alkavat pian... ensimmäiset suoritukset pääsee ampumaan 20.-21.10. Tarkempi kutsu kisainfo alasivulla.

Jari Lehtinen SVA:n mestariksi ilmakiväärillä ennätystuloksella.

Koronan takia keväällä pitämättä jääneet Suomen Veteraaniampujien mestaruuskilpailut ilma-aseilla pidettiin Loviisassa 27.9.2020. Jari Lehtinen ampui M60-sarjan mestaruuteen tuloksella 392,0, joka on samalla uusi SVA:n M60-sarjan ennätys.

Tarkemmat tulokset: tästä

ResUL Mestaruuskisat 2020

Keski-Suomen lukumääräisesti pieni kiväärijoukkue menestyi hyvin ResUL:n 50m:n kiväärin mestaruuskilpailuissa Tyrrissä 22.8.2020.

Joukkueen ikäpresidentti Juhani Ahola voitti Tyrrin haastavissa tuulissa 60ls makuukisassa mestaruuden uudella ResUL:n ennätystuloksella 591,8. Hieman nuorempi Pentti Ihalainen otti pronssia H80-sarjassa 2x30ls asentokilpailussa tuloksella 496.

Vähän nuoremmatkin menestyivät. Jari Lehtinen sijoittui pronssille 60ls makuukisassa H60-sarjassa tuloksella 607,2. Kun muukin joukkue säesti hyvin (Aimo Piispanen 606,5 ja Jukka Salila 597,5), niin mestaruus H50-sarjan joukkuekisasta matkasi Keski-Suomeen ja vieläpä uudella ennätystuloksella 1811,2.Keski-Suomen piirin pienoiskiväärin sarjakilpailun tilanne 25.8.2020


Viimeiseen kilpailuun jää piirinmestaruuskamppailun lisäksi parin lajin osalta jännitystä.

60ls makuun joukkuekilpailun osalta jännitetään lähinnä Vaajakosken Reserviläisten Veijo Sivulan paikalle saapumista. Joukkuetuloksesta puuttuu tällä hetkellä yksi tulos ja eroa Jyväskylän Seudun Reserviläisiin on 489. Helppo homma sinällään, ellei Jyväskylän Seudun Res. onnistu saamaan merkittäviä viimehetken parannuksia tai vahvistuksia.

20ls makuukilpailun voitosta ja Veikko Lindin Leijona -kiertopalkinnosta kamppailevat Juha Halttunen ja Eero Sievänen tasapistein 540. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet parantaa tulostaan.


KSA:n kivääriampujien SM-mitalitili avattu


Jari Lehtinen avasi KSA:n kivääriampujien SM-mitalitilin tämän koronavuoden osalta ottamalla 300m:n vakiokiväärin pronssia sarjassa M60 ikämiesten 300m:n SM-kisoissa Hollolassa.

Suurempaankin saaliseen olisi ollut mahdollisuus. Lauantain vapaakiväärikisojen tuloksena oli kaksi harmillista 4. sijaa. Asennoissa menestys suli heikkoon polviasentoon ja makuun ampuminen hiipui hyvän alun jälkeen. Toinen edustajamme Jukka Salila kärsi taululaitteen ongelmista lauantain kisoissa ja menetti siten mahdollisuutensa hyvien sijoitusten tavoitteluun.

Sunnuntain vakiokiväärikisatkin olivat Jarin osalta lähinnä vastoinkäymisestä toiseen törmäämistä. Ennen kilpailun alkua murtui alumiininen liipaisin. Onneksi eräällä ampujatoverilla oli vastaavalla laukaisukoneistolla varustettu pienoiskivääri matkassa ja siitä sai liipaisimen lainaksi. Makuukilpailun pilasi taululaite (sama paikka kuin Jukalla edellisenä päivänä). Hyvien osumien sekaan paukkui seiskoja ja kaseja satunnaisesti. Kisan jälkeen kun osumat tarkistettiin taustapahvista, niin yhtään ysiä huonompaa osumaa siellä ei ollut. Peli oli joka tapauksessa makuukisan osalta ohi ja perustellusti voi väittää, että siinä meni mitali, ellei jopa mestaruuskin, sillä taustapahvin kasa oli hyvä ja ne laukaukset, joita laite ei ilmoittanut seiskoiksi olivat paria poikkeusta lukuunottamatta kymppejä.

Jari sai kuitenkin vaihtaa toiselle ampumapaikalle jatkaessaan asentokisaa pystystä ja polvelta. Kisahan oli yhdistetty kisa, joten makuulta oli pohjana vain 188 - todellinen tulos lienee 197 tai 198. Jari kuitenkin sai kirittyä sijoituksensa pronssimitalille pystystä ja polvelta.Uusia alue-ennätyksiä ilmakiväärin aluemestaruuskilpailuissa


Tikkakoskella ammuttiin ensimmäistä kertaa 10m ilmakiväärin makuu- ja asento aluemestaruudesta. Samalla syntyi liuta uusia alue-ennätyksiä mm. Jari Lehtisen uudet alue-ennätykset 3x20 M60, 3x20 M50 sekä 60ls makuu M50 sarjoissa.

Tulokset


Ilmakiväärin seuranmestaruus 2020

Eletään sitä aikaa vuodesta, että pitäisi pikku hiljaa selvittää ensimmäiset seuranmestarit aloittaen lyhyeltä matkalta. Mennään viime vuotisella formaatilla eli ammutaan neljä tulosta joulu- ja maaliskuun välisenä aikana. Näistä lasketaan kolme parasta lopputulokseen. 

Sarjako oli viime vuonna Y ja Y65, mutta voidaan mennä SAL:n sääntojen mukaisella jaollakin, jos vaan suorituksia tulee siihen tahtiin, että on tarvetta. Tulokset ammutaan kokonaispistein.. eli jos ammutte elektronisiin laitteisiin, niin ilmoittakaa ne 10ls sarjat ja napojen määrä. Y-sarjassa ammutaan 60ls ja muissa 40ls.


KSA-cup on ratkennut 

KSA-cupin ratkaisut leivottiin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa Laukaassa 7.-8.9.2019.

Makuucupin ensimmäisen vaiheen voittohan meni Marko Tanskaselle "maalikameran" perusteella. Sekä Marko Tanskanen että Jari Lehtinen ampuivat molemmat kolmen parhaan tuloksen summaksi 1772, mutta voitto meni Markolle paremman 60ls tuloksen perusteella pistein 593-591.

Kuuden ampujan finaalikilpailuun pääsivät vertailutulosten perusteella: Vesa Arpiainen, Jari Lehtinen, Marko Tanskanen, Jukka Salila, Juhani Ahola ja Veijo Sivula. Marko ja Jari eivät nytkään saaneet eroa toisistaan sillä molemmat ampuivat hienosti 593 - tosin, koska finaali on vertailu kesän parhaaseen, niin Jari nousi paremmaksi. Finaalin ykkönen oli kuitenkin Vesa Arpiainen, joka tuloksellaan 591 ylitti kesän parhaansa viidellä pisteellä. Finaalin neljä oli Jukka Salila ja viides Juhani Ahola. Veijo Sivula valitettavasti joutui jäämään finaalikisasta pois.

Asentocupin viimeiset tuloksethan ammuttiin vasta aluemestaruuskilpaiuissa ja sen yhteydessä pidetyssä reserviläispiirin mestaruuskisassa. Aika monille tuli siis vielä kaksikin tulosnoteerausta, koska myös sunnuntain 3x40ls kilpailusta laskettiin 20 ensimmäistä laukausta joka asennosta mukaan.

Moni käyttikin viikonloppuna tilaisuuden hyväkseen ja paranteli tuloksiaan. Jari Lehtinen nousi hienosti kakkoseksi hyvällä täysottelutuloksellaan, kun varsinkin ne  asentojen 20 ensimmäistä laukausta onnistuivat. Ykkössija kuitenkin jäi haaveeksi Vesa Arpiaisen myös onnistuessa ja näin pitäessä "piikkipaikan".

KSA-cupin tulokset löytyvät kilpailutuloksia osiosta.

Hyviä tuloksia 50m kiväärin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa 

Keski-Suomen 50m kiväärin aluemestaruuskilpailuissa Laukaassa 7.-8.9 tehtiin monta hyvää tulosta erinomaisessa syyssäässä.

Pienoiskiväärin M-sarjan makuukilpailu oli tasoltaan paras vuosiin. M-sarjassa voitto meni melko totuttuun tapaan Jari Lehtiselle hyvällä tuloksella 593, Vähempi ei juuri olisikaan riittänyt, sillä Vesa Arpiainen jäi omalla ennätystuloksellaan vain 2 pistettä. Saana Peltonen KeuSA:sta teki naisten samassa yhtä hyvää jälkeä tuloksella 592.

3x40 laukauksen M-sarjan kisassa Jari Lehtinen oli selvä ykkönen tuloksella 1139. N-sarjassa tosin mentiin Saana Peltosen toimesta paljon komeammin tuloksella 1167, joka luonnollisesti on myös uusi alue-ennätys.

Alue-ennätyksiä tehtiin myös Y80-sarjassa Juhani Aholan ja  TiA:n Ossi Hellmanin toimesta. Juhanin uudet ennätysluvut ovat 60ls makuukisassa 577 ja Ossi teki ennätyksen 2x30ls kilpailuissa lukemin 530. 

Hyvän tuloksen, 585, teki myös Veijo Sivula voittaessaan M60-sarjan makuukilpailun.

Jari Lehtinen ja Juhani Ahola ResUL:n mestaruuksiin

KSA:n kivääriampujat menestyivät hyvin ResUL:n mestaruuskilpailuissa Hälvälässä 24.-25.8.2019.

Juhani Ahola vei mestaruuden pienoiskiväärin makuukilpailussa H80-sarjassa tuloksella 569, joka on myös uusi ResUL:n ennätys.

Jari Lehtinen otti mestaruuden sarjassa H50 melko ylivoimaisesti tuloksella 590. Lisäksi Lehtinen otii kolme hopeamitalia: pienoiskivääriin 3x20ls (561), 300m kivääri 30ls makuu (291) ja 300m kivääri 3x20ls 563.

Kolmas KSA:n mitalisti oli Vesa Arpiainen, joka vei pronssin itselataavan kiväärin kenttäammunnassa H-sarjassa. tuloksella 178.

Jukka Saloselle kolme Suomen mestaruutta Oulusta M60-sarjassa

Lauantain 40ls vapaakiväärikisassa Jukalla oli pieniä vaikeuksia kisan alussa ja mitalit menivät muille - kelihän oli varsin haastva tuulen ja voimakkaan väreilyn vuoksi. Sen jälkeen ei enää ote livennyt ja Jukka vei iltapäivällä ammutun 3x20ls kisan mestaruuden. Sunnuntaina jatkui sama tahti ja vakiokiväärillä  tulivat mestaruuden sekä makuulta että asennoista; jälkimmäisessä kisassa Jukan tulos (561) oli samalla M60-sarjan uusi SE.

Muutenkin joukkue menestyi: Jari Lehtinen otti kaksi hopeaa vapaakiväärillä. Ja KSA:n kiväärijoukkue voitti molempien vapaakiväärikisojen joukkuemestaruudet joukkueella (Jukka Salonen, Jari Lehtinen, Jukka Salila)

Tulokset löytyvät täältä. 

KSA menestyi kotikisoissaan

Keski-Suomen Ampujat oli kotoisissa Jyväskylän kisoissaan 21.7. tyly isäntä ja vei lähes kaikki ykkössijat. Erityisen ilahduttaavaa oli "nuorten" miesten, Vesa Arpiainen ja Harri Eränen, nousu kaksoisvoittoon pienoiskiväärin makuukisassa tuloksilla 583 ja 582. Tosin parhaan makuutuloksen (584) ampui Jukka Salila M60-sarjassa, joka sekin riitti selvään voittoon.

3x40ls kisan voiton vei Jari Lehtinen ruotsalaisen vieraamme Roger Anderssonin sijoittuessa toiseksi. Jukka Salila voitti M60-sarjan 3x20ls ollen näin päivän ainoa kaksoisvoittaja.

Tuloksia voi tutkia tarkemmin tästä.

KSA putsasi palkintopöytää 6A Openissa Kouvolassa. Juhani Aholalle jälleen SE-tulos

Juhani Ahola, Jukka Salila ja Jari Lehtinen menestyivät Kuusankosken Ampujien 60v-juhlakisassa hienosti.

Lauantaina ammuttiin makuukilpailuja ja Juhani Ahola voitti Y80-sarjan, ottaen samalla uudelleen nimiinsä sarjan desimaaliSE:n tuloksella 598,3. Hetken Ihalaisen Pentillä lainassa ollut SE kaatui nyt komeasti yli kuudella pisteellä.

Jari Lehtinen voitti M50-sarjan makuukisan keliin nähden hyvällä tuloksella 613,6.

Jari ja Jukka osallistuivat myös mielenkiintoiseen superfinaaliin, jossa oli melkoisesti rahaakin jaossa. Kisaan päässeistä 28 ampujasta Jukka sijoittui 25. Jari roikkui mukana yksittäislaukauksiin asti sijoittuen lopulta seitsemänneksi. Rikastunut tosin ei Jarikaan suuresti, sillä saldoksi jäi 20€ yhdestä parhaasta osumasta joka sekin meni jakoon kahden muun ampujan kanssa.

Sunnuntain kolmiasentoisen kisassa Jukka voitti ylivoimaisesti M60-sarjan tuloksella 544. Taisi olla Jukan paras asentotulos vuosiin. Jari Lehtinen voitti M50-sarjan melkoisesta "kompuroinnista" huolimatta tuloksella 542.

KSA-cup 2019

KSA-cupia on ammuttu jo kuukausi ja muutama ihan kelvollinen tuloskin saatu aikaan. 
Tulokset löytyvät: 
https://sites.google.com/a/ksary.net/kivaari/kilpailutuloksia/ksa-cup?pli=1

Osallistumisinto kisaan on vaan ollut todella laimeaa, sillä varsinaisia cup-iltoina ammuttuja suorituksia ei ole kuin parilla ampujalla. Herää kysymys missä vika: kisassa vai ampujissa?

Matin kisoista voittoja Juhani Aholalle ja Jari Lehtiselle

KSA:n kivääriampujien ruutiasekausi sai viime vuotiseen tapaan vahvan startin Mikkelissä Matin kisoissa 25.-26.5.2019.

Juhani Ahola ampui voittoon M80-sarjan makuukilpailussa tuloksella 570. Tulos on myös kyseisen sarjan SE.

Jari Lehtinen otti selvän voiton M50-sarjan makuukilpailussa hyvällä tuloksella 591.  Toisen voittonsa Jari otti seuraavan päivänä kolmiasentoisessa kilpailussa  tuloksella 558 (182-198-178). Jari osallistui myös M-sarjan makuukisaan sijoittuen kolmanneksi tuloksella 584.


Kilpailuohjelma 2019 julkaistu ja KSA-cup alkaa ti 7.5.

Kilpailuohjelma 2019 on nyt kokolailla kunnossa, joskin siihen vielä varmaan pieniä tarkennuksia tulee.

KSA-cupia ruvetaan ampumaan 7.5. alkaen entisillä säännöillä. Tasoituksiin ja vertailutuloksiin (löytyvät tuolta kilpailuinfo-alasivulta) on tullut pieniä muutoksia. Tarkistakaa ne omalta osaltanne ja jos ilmenee korjattavaa, niin ottakaa yhteyttä. Yritän viikonlopun aikana veidä ainakin muutamaan alkupään laitteeseen kelvollista taulua ja keskemmälle rataa treenitaulua.

Jari Lehtinen valittu Keski-Suomen reservipiirien vuoden 2018 ampujaksi

Jari Lehtinen palkittiin vuoden 2018 ampujana Keski-Suomen reservipiirien kevätkokouksen yhteydessä Tikkakoskella.

Ansioiksi lienee katsottu ResUL:n ilma-ase H50-sarjan mestaruus hyvällä tuloksella 383. Lisäksi vähän himmeämpiä mitaleita tuli samassa sarjassa Rovaniemeltä pienoiskiväärillä ja Hälvälästä 300m:n kiväärillä.

Piiritason kisoja Jari Lehtinen hallitsi pienoiskiväärillä melko ylivoimaisesti voittaen pienoiskiväärin sarjakilpailun makuulta ja asennoista selvästi sekä myös molempien lajien piirinmestaruudet.

Vesa Arpiaiselle voittoja Keski-Suomen alueen ilmakiväärikilpailuissa

Vesa Arpiainen vei päättyneellä talvikaudella kaikki merkittävät M-sarjan tittelin Keski-Suomen alueella nimiinsä ilmakiväärillä.

Tammikuussa kisatuissa reserviläisten pm-kilpailuissa heltisi voitto hyvällä tuloksella 572 ja sama jatkui pari viikko myöhemmin Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa pari pistettä paremmalla tuloksella. Lisäksi Vesa voitti sekä Hiskinmäen sarjakilpailun että Tikkahallin sarjakilpailun. 

Ilma-asekausi alkanut

Ilma-asekausi on alkanut, joten pientä infoa siitä mitä KSA-kiväärijaoston ohjelmaan kuuluu.

Olemme ilmoittautuneet kahdella joukkueella ilmakiväärin valtakunnalliseen joukkuesarjakilpailuun (M-sarja ja seniorisarja). Joukkueet aloittavat viime vuotisilla kokoonpanoilla: Peltonen Saana (vierasvahvistus KeuSA:sta), Arpiainen Vesa ja Lehtinen Jari; seniorijoukkuekin Lehtinen Jari, Veijo Sivula ja Satokangas Marko. Toivottavaa olisi, että joukkuepaikoista syntyisi kilpailua eli osallistukaa kisoihin ja näyttäkää tuloskuntonne muutkin. Kisan ensimmäiset joukkuetulokset ammutaan marraskuussa ja viimeiset maaliskuussa; siispä tuloksia saa ruveta jo tekemään.

Tikkahallin ja Äänekosken ilma-asesarjakilpailut ovat alkaneet jo lokakuun puolella, mutta vielä ehtii hyvin mukaan, sillä osakilpailujahan on kuusi ja kolme parasta tulosta lasketaan. Lehtisen Jari ehti tehdä jo noteeraukset Tikkahallin sarjakisassa: M50-sarjaan 378 ja M-sarjaan 386. Näiden sarjakilpailujen kutsut löydät Kilpailuinfo-sivulta.

Seuran mestaruuksista ilmakiväärillä kilpaillaan viimevuotiseen tapaan pitkällä kaavalla. Eli ammutaan ampuja voi ampua neljä kilpailusuoritusta joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana yksi suoritus/kk. Näistä lopputuloksiin lasketaan kolme parasta sarjat ovat SAL:n sarjajaolla ja saa osallistua useampaankin sarjaan sikäli kuin ikä sallii. Kilpailutulokset voi ilmoittaa Jari Lehtiselle ja luonnollisesti tähä kelpaavat myös kaikki muiden kisojen yhteydessä ammutut tulokset. Tarkempaa tietoa tästäkin Kilpailuinfo-sivulta.

Jukka Salila päätti hienosti kautensa ResUL:n 300m:n kiväärin mestaruuskisoissa

Hollolan Hälvälässä ratkottiin lauantaina 28.9. raikkaassa (lue tuulisessa ja koleassa) syyssäässä ResUL:n 300m:n kiväärin mestaruudet. Yhdeksi kisojen hahmoista nousi Jukka Salila ampumalla H60-sarjan 30ls:n makuukisassa ResUL:n ennätystä sivuavan tuloksen 294. Jukan tulos oli myös kisojen paras makuutulos, josta Jukka vielä erikseen palkittiin komealla pokaalilla.

Lisäksi Jukka otti toisenkin henkilökohtaisen mitalin sijoittumalla toiseksi 3x20ls:n kisassa. 

Jukan johdolla Keski-Suomen joukkue (Jukka Salila, Jari Lehtinen, Aimo Piispanen) vei myös molemmissa lajeissa joukkuemestaruudet sarjassa H50 - eipä sillä - olisi niillä tuloksilla lohjennut  H-sarjan mestaruudetkin.


https://sites.google.com/a/ksary.net/kivaari/ajankohtaista/IMG_20180929_181332.jpg


KSA-cup on päättynyt

KSA-cupin tulokset ovat vuoden 2018 selvillä. Makuukisassa Marko Tanskanen ampui tänäkin vuonna parhaan yhteistuloksen tekemällä kolmella parhaallaan 1773 pistettä. Jari Lehtinen ylsi myös 590 keskiarvoon 1770:llä pisteellä.

Finaalikilpailun voiton vei Jukka Salila ampumalla finaalissa 4 pistettä kesän parasta cup-tulostaan paremmin. Kakkossijasta käytiin tiukka taisto nuorten miesten Vesa Arpiainen ja Marko Tanskanen kesken; molemmat jäivät 4p kesän parhaastaan. Kakkossija meni kuitenkin Markolle paremman vertailutuloksen perusteella. Tasatulokseen päätyivät myös vanhat miehet Juhani Ahola ja Mikko Hiekkanen ja koska molemmilla oli sama vertailutuloskin, niin neljäs sija meni jakoon. Finaalin jumboksi jätettiin Jari Lehtinen.

Asentokilpailun puolella voitto meni viime vuotiseen tapaan Harri Eräselle. Parhaan tasoittamattoman tuloksen (keskiarvo 570) ampunut Jari Lehtinen sijoittui toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Vesa Arpiainen.

Juhani Aholalle SM SE-tuloksella Inkoosta

Juhani Ahola voitti 50m kiväärin SM-kilpailuissa 60ls makuukilpailun sarjassa Y80. Kyseinen sarja oli ensimmäistä kertaa SM-kilpailujen ohjelmassa ja koska Juhanin voittotulos oli paras kyseisessä sarjassa kauden aikana ennätyskelpoisissa kilpailuissa ammutuista tuloksista, niin se noteerataan myös SE-tulokseksi. Uusi SE-tulos kirjataan numeroin 587,7.

Juhanin mitali ei jäänyt ainoaksi KSA:n mitaliksi kyseisessä kisassa, sillä Jari Lehtinen kirkasti viime vuotisen pronssissa hopeaksi M50-sarjan 3x20ls kilpailussa. Jarin tulos oli 561 (183+196+182). 

KSA-cupissa kirikierrosten aika

KSA-cupissa alkaa lähestyä ratkaisun hetket varsinkin makuukisan osalta, sillä viimeinen makuukisa on ohjelmassa torstaina 23.8 eli neljä kertaa ehti vielä tuloksia petrata - tai vaikkapa ampua kisaan vaadittavat kolme tulosta ja parannella kerran, ellei tähän mennessä ole saanut uskaltautunut yrittämään noteerauksia. Tietysti seuran ulkopuolisissa kisoissa, joista tulos hyväksytään, voi vielä noteeraukia tulla myös (ainakin ResUL.n mestaruuskisat ja myös ikämiesten SM-kisan tulokset kelpuutetaan "isoilla pisteillä" tietty).

Huolimatta oikullisista ampumakeleistä cupissa on tehty muutama ihan kelvollinen tulos. Marko Tanskanen on onnistunut kahdesti ylittämään 590 rajan ja parhaimmillaan peräti 594. Rimaa hipoen sama on onnistunut myös Jari Lehtiseltä. Marko johtaakin peruskisavaihetta aika selvästi tuloksella 1773. Finaaliin näyttäisi tällä hetkellä olevan vahvimmin tyrkyllä Mikko Hiekkanen (+7), Marko Tanskanen (-7) ja Jari Lehtinen (-7). Loput kolme finaalipaikkaa näyttäisi tällä hetkellä olevan menossa Juhani Aholalle (-22), Antti Kajanille (-28) ja Jukka Salilalle (-33). Harri Eräsellä ja Vesa Arpiaisella on vielä täydet mahdollisuudet kiilata finaaliin.

Asentokisan puolella ykkösenä on Jari Lehtinen (1703), Antti Kajan toisena (1697) ja Jukka Salila kolmantena (1664). He ovatkin ainoat, joilla on tässä vaiheessa täydet kolme tulosta. Muillakin kyllä vielä on hyvät mahdollisuudet palkintosijoille ja tuloksiahan tähän asentokisaan voi tehdä 6.9. saakka.

Jukka Salonen otti SM:n nimikkoradallaan

KSA:n kiväärijoukkueen SM-mitalitili aukesi lopultakin vuoden 2018 osalta komeasti Jukka Salosen ottaessa Suomen Mestaruuden 300m:n vakiokiväärin 40ls makuukisassa KeuSA:n järjestämissä ikämiesten 300m:n kiväärilajien SM-kisoissa. Tulos 394 toi tuulisessa kelissä ylivoimaisen voiton. Jukka otti myös 300m:n kiväärin makuukisan hopean edellisen päivän kisassa. Sekin hyvällä tuloksella 392.

Matti Hietikko menestyi myös kahden pronssimitalin arvoisesti sarjan Y80 makuukisoissa.

KSA menestyi myös joukkueena kohtalaisesti sijoittuen hopealle 300m kiväärin makuukisassa joukkueella Salonen Jukka, Lehtinen Jari, Salila Jukka. 300m:n kiväärin asentokilpailussa tuli pronssia joukkueella Lehtinen Jari, Salila Jukka, Satokangas Marko, samoin kuin 300m:n vakiokiväärin makuukisassa joukkueella Salonen Jukka, Salila Jukka, Satokangas Marko.

Tarkemmat tulokset löydät täältä

Matin kisoista voittoja Juhani Aholalle ja Jari Lehtiselle

KSA:n kivääriampujien ruutiasekausi sai vahvan startin Mikkelissä Matin kisoissa 26.-27.5.2018.

Juhani Ahola ampui voittoon M80-sarjan makuukilpailussa tuloksella 554. Koska kyseessä on uusi sarja, niin tulos on samalla kiinnitys Suomen Ennätykseen.

Jari Lehtinen otti niukan voiton makuukilpailussa niukan voiton tuloksella 581. Kuusankosken Ampujien Jouko Valtonen ampui saman tuloksen, mutta hävisi napakympeillä luvuin 27-21. Toisen voittonsa Jari otti seuraavan päivänä kolmiasentoisessa kilpailussa  hyvällä tuloksella 567 (184-196-187).

Ilmakiväärin joukkuesarjakilpailussa kaksi pronssia.

Ilmakiväärimpujien valtakunnallisen joukkuesarjakilpailun urakka päättyi toukokuun lopussa kahteen pronssimitaliin. Toista voi pitää menestyksenä ja toista pienoisena pettymyksenä.

Seniorisarjassa ei onnistunut viime vuoden mestaruuden puolustaminen. Pienoista alisuoriutumista oli havaittavissa joukkueella Jari Lehtinen, Veijo Sivula ja Marko Satokangas. Ja näkyyhän se väkisinkin kokonaispanoksessa, jos joukkueen henkinen selkäranka maailmanmestari Jukka Salonen on sivussa.

Y-sarjan pronssi taas oli enempi kuin mitä saattoi odottaa ja siitä kuuluu paljolti ansio "laina-ampujalle", Peltosen Saanalle KeuSA:sta. Saanan kisasarja oli todella komea: 397-399-399-399-400-399!!!. Tosin eipä joukkuetulosta yksi ampuja tee, vaan oli siinä Jari Lehtisellä ja Vesa Arpiaisellakin osuutta menestykseen.

Tuloksia voi ihailla täältä.

KSA-cup alkanut

Nyt kun on kesä niin aloittakaahan harjoittelu ulkoradalla ja KSA-cupin tulosten teko siinä ohessa. Ensimmäinen cup-tulos on jo tehty Jari Lehtisen toimesta 3.5. - 60ls makuu 588. 

Tasoitukset, vertailutulokset ja muu info löytyvät Kilpailuinfosta.

Ilma-asekausi lopuillaan

Talvi alkaa olla takana ja ilma-asekausi lopuillaan.

KSA:n seuranmestaruudet on selvitetty. M-sarjan mestaruus meni Antti Kajanille. Antin kolmen parhaan tuloksen keskiarvo oli 581,7. Vesa Arpiainen ja Jari Lehtinen tulivat sitten selvästi perässä toiseksi ja kolmanneksi. M50-sarjan mestaruus meni Jari Lehtiselle keskiarvolla 384. Hopeaa otti Veijo Sivula ja pronssia Marko Satokangas. Tulokset löytyvät täältä.

KSA on myös kuluneen talven aikan osallistunut valtakunnalliseen ilmakiväärin joukkuesarjakilpailuun, josta vielä on viimeinen kierros ampumatta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että KSA ei pysty menestyksekkäästi puolustamaan Y50-sarjan mestaruutta. Syynä on pitkälti se, että yksi joukkueemme kantavista voimista on ollut koko kauden sivussa eikä muidenkaan osalta ole parhaalla mahdollisella tavalla onnistumisia tullut.  Mitali toki on tulossa. Y-sarjan puolella ollaan taistelemassa pronssista. Peltosen Saana KeuSA:sta on avutanut taaskin koko kauden joukkuettamme erittäin kovilla tuloksilla: vai mitä sanotten sarjasta 397-399-399-399-400!!.

Jari Lehtinen voitti ResUL:n ilmakiväärimestaruuden.

Jari Lehtinen voitti M50-sarjan ilmakiväärin mestaruuden Mäntsälässä pidetyissä Reserviläisten urheiluliiton mestaruuskilpailuissa tuloksella 383. Mestaruus oli Jarille jo kolmas peräkkäinen. 

Keski-Suomen joukkeu, jossa Jarin lisäksi ampui Jukka Salila ylsi joukkuekilpailussa pronssille.

Tulokset tästä.

Arpiaiselle ja Lehtiselle ilmakiväärin voitot Keski-Suomen sarjakisoissa.

Vesa Arpiainen ja Jari Lehtinen ottivat voitot sekä Hiskinmäen että Tikkahallin sarjakisoissa. Vesa vei M-sarjan voitot ja Jari M50-sarjan voitot. Tosin Tikkahallin sarjakisassa Vesan voitto oli äärimmäisen täpärä hänen päädyttyään samaan pistemäärään Jari Lehtisen kanssa kauden päätteeksi. Vesan parempi viimeisen osakisan tulos kuitenkin ratkaisi ykkössijan. Paavo Seppänen voitti Tikkahallin sarjakisassa M60-sarjan.

Tulokset löytyvät Kilpailutuloksia -alasivulta

KSA:n kivääriampujille ilmakiväärin aluemestaruuksia 

KSA:n kivääriampujat menestyivät hyvin ilma-aseiden Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa Tikkakoskella 10.-11.2.

Henkilökohtaisia mestaruuksia tuli kolme: Jari Lehtinen otti tuplat (M ja M50) ja Jukka Salilasta tuli M60-sarjan mestari. Lisäksi Vesa Arpiainen pokkasi hopeaa M-sarjassa. Joukkue Lehtinen, Salila, Satokangas vei M50-sarjan mestaruuden.

Tulokset löytyvät täältä.


Minna Leinosesta Suomen Leijonan ritari

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarin ominaisuudessa, on päättänyt antaa Suomen Leijonan ritarimerkit olympialaisissa vuodesta 1968 lähtien ja paralympialaisissa vuodesta 2000 lähtien kultamitalin voittaneille urheilijoille. Ampumaurheilijoista sen saavat Satu Mäkelä-Nummela ja Minna Leinonen.Ċ
Lehtinen Jari,
4.10.2020 klo 6.39
Comments